Q 1-Paw:Cat then Hoof:?

A - Lion

B - Horse

C - Lamb

D - Elephant

Answer - B

Explanation

"Paw is foot of Cat.
 Hoof is foot of Horse"

Q 2-Scribble : Write then Stammer : ?

A - Shout

B - Weep

C - Dance

D - Speak

Answer - D

Explanation

"Scribble means write or draw (something) carelessly or hurriedly. 
Stammer means speak with sudden involuntary pauses and a tendency to repeat the initial letters of words."

Q 3-Breeze : Cyclone then Drizzle : ?

A - Storm

B - Flood

C - Earthquake

D - Downpour

Answer - D

Explanation

"Drizzle meaning in Hindi : 
 Downpour meaning in Hindi :"

Q 4-Venerate : Worship :: Extol : ?

A - Recommend

B - Compliment

C - Glorify

D - Homage

Answer - C

Explanation

"Venerate meaning : regard with great respect; revere
Extol meaning : praise enthusiastically.
"

Q 5-Nurture : Neglect then Denigrate : ?

A - Caluminate

B - Recognise

C - Reveal

D - Extol

Answer - D

Explanation

"Nurture means care for and protect (someone or something) while they are growing.
Neglect means fail to care for properly
 
 Denigrate means criticize unfairly; disparage.
 Extol means praise enthusiastically."

Q 6-Which word does NOT belong with the others?

A - parsley

B - basil

C - dill

D - mayonnaise

Answer - D

Explanation

Parsley, basil, and dill are types of herbs. Mayonnaise is not an herb.

Q 7-Which word does NOT belong with the others?

A - inch

B - ounce

C - centimeter

D - yard

Answer - B

Explanation

An ounce measures weight; the other choices measure length.

Q 8-Which word does NOT belong with the others?

A - tire

B - steering wheel

C - engine

D - car

Answer - D

Explanation

Tire, steering wheel, and engine are all parts of a car.

Q 9-Which word does NOT belong with the others?

A - tulip

B - rose

C - bud

D - daisy

Answer - C

Explanation

Tulip, rose, and daisy are all types of flowers. A bud is not.

Q 10-"Which word does NOT belong with the others?

A - rye

B - sourdough

C - pumpernickel

D - loaf

Answer - A

Explanation

Loaf, sourdough, and pumpernickel are types of bread. A rye is not a bread type. Loaf - Bread that is shaped and baked in one piece and usually sliced before being eaten. Pumpernickel - Dark, dense German bread made from coarsely ground whole-grain rye. Sourdough - Leaven for making bread, consisting of fermenting dough, typically that left over from a previous batch. Rye - A wheatlike cereal plant that tolerates poor soils and low temperatures.

Q 11-Which word does NOT belong with the others?

A - guitar

B - flute

C - violin

D - cello

Answer - B

Explanation

The guitar, violin, and cello are stringed instruments; the flute is a wind instrument.

Q 12-Which word does NOT belong with the others?

A - dodge

B - flee

C - duck

D - avoid

Answer - B

Explanation

Dodge, duck, and avoid are all synonyms meaning evade. Flee means to run away from.

Q 13-Which word does NOT belong with the others?

A - branch

B - dirt

C - leaf

D - root

Answer - B

Explanation

A branch, leaf, and root are all parts of a tree. The dirt underneath is not a part of the tree.

Q 14-Which word does NOT belong with the others?

A - street

B - freeway

C - interstate

D - expressway

Answer - A

Explanation

Freeway, interstate, and expressway are all high- speed highways; a street is for low-speed traffic.

Q 15-Which word does NOT belong with the others?

A - heading

B - body

C - letter

D - closing

Answer - C

Explanation

Heading, body, and closing are all parts of a letter; the letter is the whole, not a part.

See More Sheets >>>