Q 1-You must ..... your career with all seriousness.

A - follow

B - pursue

C - direct

D - complete

Answer - B

Q 2-The villagers ...... the death of their leader by keeping all the shops cloed.

A - protested

B - mourned

C - consoled

D - announced

Answer - B

Q 3-These mecicines are ..... for curing cold.

A - real

B - capable

C - proper

D - effective

Answer - D

Q 4-The poor ones continue to .......out a living inspite of economic liberalisation in that country.

A - bring

B - eke

C - find

D - go

Answer - B

Q 5-I will write a letter to you tentatively ..... the dates of the programme.

A - urging

B - guiding

C - indicating

D - involving

Answer - C

Q 6-The speaker did not properly use the time as he went on ..... on one point alone.

A - devoting

B - deliberating

C - diluting

D - dilating

Answer - B

Q 7-Ravi had to drop his plan of going to picnic as he had certain ..... to meet during that period.

A - urgencies

B - commitments

C - preparations

D - observations

Answer - B

Q 8-Even in today's modern society, people .... god to bring rains.

A - appeal

B - propitiate

C - evoke

D - provoke

Answer - C

Q 9-The good is often .... with their bones.

A - buried

B - interred

C - exhumed

D - covered

Answer - B

Q 10-Eight scientists have ..... the national awards for outstanding contribution and dedication to the profession

A - bagged

B - conferred

C - bestowed

D - picked

Answer - A

Q 11-It was ..... hot that day and the cable suffered the brunt of the heat.

A - acceptable

B - unfailingly

C - unbelievably

D - treacherously

Answer - C

Q 12-No country can ...... to practice a constant, rigid foreign policy in view of the world power dynamics.

A - anticipate

B - envisage

C - afford

D - obliviate

Answer - C

Q 13-I request you to ..... your crime.

A - agree

B - pardon

C - confess

D - apologise

Answer - C

Q 14-The prisoner was released on ..... for good behaviour.

A - probation

B - parole

C - grounds

D - bail

Answer - B

Q 15-......... eye witnesses, the news reporter gave a graphic description of how the fire broke.

A - Seeing

B - Reporting

C - Quoting

D - Observing

Answer - C

See More Sheets >>>