Q 1-"A. The Major must have
B. After about ten minutes
C. Lost his patience
D. And came back to Ravi’s room"

A - ACDB

B - ADCB

C - BACD

D - BCAD

Answer - C

Q 2-"A. It was a big batch
B. Divided between
C. Of nearly sixty students
D. Two classrooms"

A - ADBC

B - DACB

C - CDBA

D - ACBD

Answer - D

Q 3-"A. As we entered the students’ hotel
B. For the first time
C. Lovely Friday evening
D. It was a"

A - CDBA

B - DBCA

C - DCAB

D - BDAC

Answer - C

Q 4-"A. Even we were quite impressed
B. By the end of the class
C. Of course her looks
D. With her talent, energy and"

A - BDAC

B - BADC

C - CBAD

D - CDAB

Answer - B

Q 5-"A. The room
B. With the sound
C. Of the roar
D. Reverberated"

A - ACBD

B - ADCB

C - ABCD

D - ADBC

Answer - D

Q 6-"A. Through the door
B. Standing before him
C. You could feel the fear
D. Of the group of students"

A - ACBD

B - ADBC

C - CADB

D - DCAB

Answer - C

Q 7-"A. I was left alone
B. At the guest house with Ravi
C. Training centre and
D. So they left the"

A - BDAC

B - CBAD

C - ABCD

D - DCAB

Answer - D

Q 8-"A. Siva’s room
B. I walked to
C. After
D. Changing my clothes"

A - CDBA

B - ADBC

C - CBDA

D - BCDA

Answer - A

Q 9-"A. We had gone from
B. Beggars to millionaires
C. To beggars again
D. In the gap of ten minutes"

A - ADBC

B - ACBD

C - BCAD

D - ABCD

Answer - D

Q 10-"1. its best
2. is simply
3. science
4. the common sense at"

A - 1, 2, 4, 3

B - 4, 2, 1, 3

C - 2, 3, 4, 1

D - 3, 2, 4, 1

Answer - D

Explanation

"The correct option is (d) 3,2,4,1.
 Science is simply the common sense at its best.
 The order of remaining options (a, b, c) cannot make a meaningful sentence."

Q 11-"a. She saw her opportunity
b. to make amends
c. when he came to her home
d. to borrow some sugar."

A - bcda

B - bcad

C - adbc

D - abcd

Answer - D

Explanation

The correct option is abcd because she only gets a chance to make amends when something happens (i.e he came to borrow sugar). Another possible option could be cdab, but this option is not available in the set of possible choices.

Q 12-"A. I wanted to tell her
B. not to talk to him
C. not listen to me.
D. but she would"

A - abcd

B - abdc

C - adbc

D - bcad

Answer - B 

Explanation

The correct answer is (b) because she would not listen to him, so he could not talk to her. The correct sequence is adbc.

Q 13-"a. The CEO
b. of making the right decision
c. was not scared
d. despite a loss in profits"

A - abcd

B - abdc

C - acbd

D - bcda

Answer - C

Explanation

“The CEO” is the subject of the sentence not scared of making the decision is the verb or action part and despite profits were lessening forms part of the predicate or latter half of the sentence. The entire sentence therefore reads meaningfully if (c) is chosen.

Q 14-"a. She wondered if
b. work hard for a living
c. he would ever
d. because he was so rich."

A - abcd

B - abdc

C - acbd

D - bcda

Answer - C

Explanation

Correct sequence is acbd because he need not work hard for a living as he is rich- this is her thought.

Q 15-"a. She danced with joy
b. that she had topped
c. when she found out
d. the board examination."

A - abcd

B - abdc

C - acbd

D - bcda

Answer - C


Explanation

She was dancing with joy at some positive news (i.e topping the board exams). While the former is the subject of the sentence, the latter is the predicate.

See More Sheets >>>