Q 1-A child born after death of his father

A - Posthumous

B - Orphan

C - Bastard

D - Progenitor

Answer - A

Q 2-The absence of law and order

A - Rebellion

B - Anarchy

C - Mutiny

D - Revolt

Answer - B

Q 3-The raison d'etre of a controversy is

A - The enthusiasm with which it is kept alive

B - The fitness with which participants handle it

C - The reason or justification of its existence

D - The unending hostility the parties concerned have towards each other

Answer - C

Q 4-A place where bees are kept in called

A - An apiary

B - A mole

C - A hive

D - A sanctury

Answer - A

Q 5-A religious discourse

A - Preach

B - Stanza

C - Sanctorum

D - Sermon

Answer - D

Q 6-Parts of a country behind the coast or a river's banks

A - Isthmus

B - Archipelago

C - Hinterland

D - Swamps

Answer - C

Q 7-Murder of one's children is called :

A - Foeticide

B - Fillicide

C - Fratricide

D - Homicide

Answer - B

Q 8-Murder of king or queen is called :

A - Matricide

B - Parricide

C - Regicide

D - Uxoricide

Answer - C

Q 9-The practise of having two wives or husbands at a time is called :

A - Adultery

B - Alimony

C - Bigamy

D - Celibacy

Answer - C

Q 10-Sound of apes is called

A - Gibber

B - Clang

C - Bray

D - Moan

Answer - A

Q 11-Sound made by brakes

A - Drone

B - Jingle

C - Chrip

D - Screech

Answer - D

Q 12-Sound made by the camels is called

A - Mew

B - Grunt

C - Clank

D - Low

Answer - B

Q 13-Creak is the sound of

A - Crows

B - Doors

C - Dogs

D - Coins

Answer - B

Q 14-A formal resignation and renunciation of powers

A - Regalia

B - Axiom

C - Abdication

D - Fauna

Answer - C

Q 15-Almanac

A - A modern calender.

B - An annual calender with position of stars.

C - A calender only with holidays list.

D - A calender with historical information.

Answer - B

See More Sheets >>>