Q 1-Which of the following, if true, would best support the classical realist theory of international conflict as it is described in the passage?

A - Some countries ruled by dictators maintain peaceful relations with their neighbours

B - Despite the presence of a world superpower, many countries continue to fight wars with their neighbours.

C - War has existed from the beginning of recorded history.

D - After the nations of the world form an authoritative world court, wars decrease dramatically.

Answer - D

Q 2-It can be inferred from the passage that members of the classical realist school would be LEAST likely to support.

A - a domestic policy that attempts to unify the nation’s citizens behind a common cause

B - an international policy that seeks to reduce threats of war by providing humanitarian aid to potential aggressor countries

C - an international policy based on building a strong military force to deter threats

D - an international policy based on joining a common defense contract with other nations

Answer - B

Q 3-According to the passage, the formation of a national interest serves what function in the classical realist theory of war and peace?

A - It provides the necessary justification for the classical realist view of a continuous global power struggle.

B - It is a convenience used by theorists to describe national interests where none exist.

C - It is less important to the theory than is the idea of the nation as a unitary actor

D - It is the part of the theory that receives the most criticism from opponents.

Answer - A

Q 4-The author most likely regards the classical realist theory of international relations with

A - general apathy

B - skeptical dismissal

C - qualified acceptance

D - glowing approval

Answer - C

Q 5-The author is primarily concerned with discussing:

A - the importance of having accurate information about the effects of drugs

B - methods for testing the effects of new drugs on humans

C - procedures for determining the long-term effects of new drugs

D - attempts to curb the abuse of prescription drugs

Answer - A

Q 6-The author implies that a drug with adverse side effects:

A - will not be approved for use by consumers without a doctor’s prescription

B - must wait for approval until lengthy studies prove the effects are not permanent

C - should be used only if its therapeutic value outweighs its adverse effects

D - should be withdrawn from the marketplace pending a government investigation

Answer - C

Q 7-Which of the following can be inferred from the given passage?

A - A centralized drug oversight function would improve public health.

B - Most physicians are not aware that prescription drugs have side effects.

C - Some rare adverse drug effects are not discovered during the limited testing.

D - Consumers are seldom unable to understand directions for proper use of a drug.

Answer - C

Q 8-The author introduces the example of thalidomide to show that some:

A - drug testing procedures are ignored by careless laboratory workers

B - drugs do not have the same actions in humans that they do in animals

C - drugs have no therapeutic value for humans

D - drugs are prescribed by physicians who have not read the manufacturer’s recommendations

Answer - B

Q 9-The author of the passage regards current drug investigation procedures as:

A - important but generally ineffectual

B - lackadaisical and generally in need of improvement

C - comprehensive but generally unnecessary

D - necessary and generally effective

Answer - D

Q 10-The author is most probably leading up to a discussion of some suggestions about how to:

A - centralize authority for drug surveillance among international agencies

B - centralize authority for drug surveillance in the United States

C - coordinate better the sharing of information among the drug surveillance agencies

D - improve drug testing procedures to detect dangerous effects before drugs are approved

Answer - C

Q 11-The author relies on which of the following in developing the passage?

A - Examples

B - Statistics

C - Analogy

D - Rhetorical questions

Answer - A

Q 12-The passage suggests which of the following about the ivory ban?

A - It will be successful now that the DNA-based map has been developed.

B - It has been mostly unsuccessful in reducing the trade of illegal ivory.

C - It will continue to be ineffective unless the problems of political corruption are solved.

D - Western monetary support was a major factor in its success.

Answer - D

Q 13-The response of the countries with the worst poaching problems to the situation was most analogous to:

A - a tax evader who uses deceptive accounting practices to hide her income from auditors

B - an embezzler who steals from her company by pilfering small amounts of money over a long period of time

C - a criminal who argues that it is not he but one of his accomplices who is guilty of a crime

D - a con artist who convinces his victim that it is in the victim’s best interest to help him

Answer - C

Q 14-The passage suggests which of the following about the DNA-based map created by zoologists?

A - Its assemblage involved a great deal of work on the part of the researchers.

B - Its creation will force countries to accept responsibility for the ivory poached from within their borders.

C - The map is able to pinpoint the exact elephant from which poached ivory was obtained.

D - It must be updated constantly to account for changes in elephant populations.

Answer - A

Q 15-The passage is chiefly concerned with:

A - advocating a course of action for countries with poaching problems

B - exposing the weaknesses of the ivory ban

C - pleading with Western countries to re-institute financing for the ivory ban

D - detailing a way to overcome a problem that has lessened the effectiveness of the ivory ban

Answer - D

See More Sheets >>>