Q 1-I felt somewhat more relaxed ......

A - but tense as compared to earlier

B - and tense as compared to earlier

C - as there was already no tension at all

D - and tension-free as compared to earlier

Answer - D

Q 2-When something works well for us, we often___________

A - keep it to ourselves

B - try to make it possible

C - sound that we are Godly

D - want to share with others

Answer - D

Q 3-When science goes berserk, society looses its moorings, sanity begins to play truant and ______________

A - result in neglect of basic human values

B - moral decline sets in

C - further plays havoc with nature

D - the significant elements take shape

Answer - B

Q 4-Talks and negotiations to resolve disputes have taken place from time to time, but any attempt_________________

A - to forge an agreement was based on a report by the fact finding committee

B - to reject the agreement was not formulated

C - at reaching a solution has proved abortive

D - to acquire dark shades has proved inconsequential

Answer - C

Q 5-Action is the glorious principle of life and the only one that saves man from _____________

A - the use of faculties, physical and mental

B - stagnation and unhappiness

C - the sorrow of fellow-beings

D - the prerequisites of happiness

Answer - B

Q 6-The IT revolution is expected to generate incomes at a very high rate, ______________

A - the progress should be steady, though slow

B - the willingness to do so will influence it

C - the demand should increase considerably

D - the initial investment requirements should be substantial

Answer - D

Q 7-The child answered my question _______________________________________.

A - with a brief gesture of assent.

B - with a brief gesture of ascent.

C - by using a brief gesture of assent.

D - by using a brief gesture of ascent.

Answer - A

Q 8-Even if it rains I shall come means ……

A - if it rains I shall not come

B - if I come it will not rain

C - I will certainly come whether it rains or not

D - whenever there is rain I shall come

Answer - C

Q 9-She never visits any zoo because she is strong opponent of the idea of ……

A - feeding the animals while others are watching

B - watching the animals in their natural abode

C - going out of the house on a holiday

D - holding the animals in captivity for our joy

Answer - D

Q 10-Despite his best efforts to conceal his anger ……

A - he succeeded in camouflaging his emotions

B - people came to know that he was annoyed

C - he failed to give us an impression of his agony

D - he could succeed in doing it easily

Answer - B

Q 11-It is not easy to remain tranquil when those around you ……

A - exhibit pleasant mannerism

B - agree to whatever you say

C - behave in a socially acceptable manner

D - are losing their heads

Answer - D

Q 12-Although, he is reputed for making very candid statements ……

A - his speech was very interesting

B - people follow whatever he instructs to them

C - his promises had always been realistic

D - his today's statements were very ambiguous

Answer - D

Q 13-“The food in this hotel is no match to what were forced at late hours in Hotel Kohinoor ” means ……

A - The food in this hotel is quite good compared to what we ate at kohinoor

B - Both hotels serve poor quality of food

C - Hotel kohinoor served us good quality food than what we get here

D - Both hotels have maintained good quality of food

Answer - C

Q 14-Although initial investigations pointed towards him ……

A - the additional information confirmed his guilt

B - the preceding events corroborated his involvement in the crime

C - the subsequent events established that he was guilt

D - the subsequent events proved that he was innocent

Answer - D

Q 15-“It is an uphill task but you will have to do it” means ……

A - It is very difficult task but you have to do it

B - It is a very easy task but you must do it

C - The work is above the hill and you will have to do it

D - This work is not reserved for you but you will have to do it

Answer - A

See More Sheets >>>