Q 1-Pawan said to me, "If I hear any news, I'll phone you."

A - Pawan told me that if he heard any news, he will phone me.

B - Pawan told me that if he heard any news, he will phone me.

C - Pawan told me that if he had heard any news, he would phone me.

D - Pawan told me that if he heard any news, he would phone me.

Answer - D

Q 2-He said,"I cannot help you at present because I am myself in difficulty."

A - He said that I cannot help you at present because I myself in difficulty.

B - He said that he could not help you at present because he was himself in difficulty.

C - He told that he could not help you at present because he was himself in difficulty.

D - He asked that he could not help you at present because he was himself in difficulty.

Answer - B

Q 3-He told her, "I want to meet your father":

A - He told her that I want to meet your father.

B - He told her that he wanted to meet her father.

C - He told her that he wanted to meet your father.

D - He told her that she wanted to meet her father.

Answer - B

Q 4-He says, ''I don't want to play any more."

A - He says that he doesn't want to play any more.

B - He says that I don't want to play any more.

C - He says that I didn't want to play any more.

D - He says that he didn't want to play any more.

Answer - A

Q 5-The government has announced, "Taxes will be raised":

A - The government has announced that taxes would be raised.

B - The government has announced that taxes would raised.

C - The government has announced that taxes will be raised.

D - The government has announced taxes will be raised.

Answer - C

Q 6-Mohan said, "We shall go to see the Taj in the moonlit night":

A - Mohan said that we shall go to see the Taj in the moonlit night.

B - Mohan told that we shall go to see the Taj in moonlit night.

C - Mohan told that we shall go to see the Taj in moonlit night.

D - Mohan said that they should go to see the Taj in moonlit night.

Answer - D

Q 7-The teacher said to Ram,"Congratulations ! Wish you success in life."

A - The teacher congratulated Ram and said wish you success in life.

B - The teacher wished congratulations and success in life to Ram.

C - The teacher wished congratulations to Ram and wished him success in life.

D - The teacher congratulated Ram and wished him success in life.

Answer - D

Q 8-The poor examine said,"O God, take pity on me."

A - The poor examine prayed God to take pity on him.

B - The poor examine, involving God, implored him to take pity on him.

C - The poor examine exclaimed that God take pity on him.

D - The poor examine asked God to take pity on him.

Answer - B

Q 9-"Where will you be tomorrow," I said, "in case I have to ring you ?"

A - I asked where you will be the next day in case I will ring him.

B - I asked where he would be the next day in case I had to ring him.

C - I said to him where he will be in case I have to ring him.

D - I enquired about his where about the next day in case I would have to ring up.

Answer - B

Q 10-Seeta said to me, " Can you give me your pen ?"

A - Seeta asked me can I give her my pen.

B - Seeta asked me if I can give me your pen.

C - Seeta asked me if I could give her my pen.

D - Seeta asked me if i could give her my pen.

Answer - C

Q 11-The father warned his son that he should be beware of him.

A - The father warned his son, "beware of him !"

B - The father warned his son, "Watch that chap !"

C - The father warned his son, "Be careful about him."

D - The father warned his son, "Don't fall into the trap."

Answer - A

Q 12-Manna asked Rohan, "Have you sat in a trolley bus before ?"

A - Manna asked Rohan had he sat in a trolley bus earlier.

B - Manna asked Rohan had he sat in a trolley bus before.

C - Manna asked Rohan if he sat on a trolley bus before.

D - Manna asked Rohan if he has ever sat in a trolley bus.

Answer - A

Q 13-Farhan asked Geeta, "Could you lend me a hundred rupees until tomorrow ?"

A - Farhan asked Geeta whether she could lend him a hundred rupees until tomorrow.

B - Farhan asked Geeta whether she could lend him a hundred rupees until the next day.

C - Farhan asked Geeta whether she could lend me a hundred rupees untill the next day.

D - Farhan asked whether Geeta could lend me a hundred rupees until the next day.

Answer - B

Q 14-"What about going for swim," he said, "It's quite fine now."

A - He asked me what about going for a swim as it was quite fine then.

B - He proposed going for swim as it was quite fine.

C - He suggested going for a swim as it was quite fine.

D - He advised me to go for a swim as it was quite fine.

Answer - A

Q 15-"You can't bathe in this sea," he said to me, "it's very rough."

A - He said that I can't bathe in this sea because it's very rough.

B - He said that you couldn't bathe in the sea if it was very rough.

C - He said that I couldn't bathe in that sea as it was very rough.

D - He said that you can't bathe in this sea since it was very rough.

Answer - C

See More Sheets >>>